dissabte, 1 de gener del 2011

Últims propòsits de Cap d'Any, ara culturals

Seguint la llista de propòsits realitzables, aquí en van uns quants de culturals. En realitat, un sol propòsit: fer una cosa diferent del que fem sempre.

1) Llegir un llibre, almenys, si no en llegim cap mai. O bé llegir un llibre de poesia, si sempre llegim prosa, o llegir una novel·la si no ho fem gaire sovint, o llegir un assaig, si ens agrada més la ficció.

2) Anar al teatre si ens agrada més el cinema, o anar al cinema si ens agrada més el teatre o a una cosa o altra si no ens agrada res. Anar a veure l'obra o la pel·lícula d'un estil o director diferent dels que ens agraden. Un musical per als amants del teatre clàssic, una pel·lícula de consum per als amants del cinema de culte, una pel·lícula d'autor per als amants de grans produccions de masses, una tragèdia grega per als amants del teatre de varietats.

3) Anar al circ si no hi hem anat mai, als grans circs d'acròbates com el Cirque du Soleil o al circ artesanal i acurat com el Circ Cric o el Circ Raluy.

4) Buscar tres carrers de Barcelona (o de la ciutat de cadascú) per on no hàgim passat mai i obligar-nos a passejar-hi un diumenge d'hivern al matí, quan fa sol.

5) Buscar un indret de Catalunya, mar o muntanya, on no hàgim estat mai i anar-hi ben acompanyats un cap de setmana.

6) Escoltar un estil musical que mai no hàgim escoltat, entrar a l'Auditori o al Palau de la Música si mai no hi hem anat, escoltar música de cambra o lieder, o bé escoltar jazz, blues, rock, si no són el nostre estil.

7) Tastar algun ingredient que mai no hàgim tastat, ja siguin carxofes o sushi.

8) Trucar als cosins, a la tieta o als coneguts que fa deu anys que no veiem i parlar-hi una estona. Almenys a un i almenys una vegada.

9) Comprar en una botiga del barri on no hàgim entrat mai, tafanejar, preguntar preus, parlar amb els venedors.

10) Entrar en un museu, visitar una exposició, conèixer un estil de pintura, d'escultura, de fotografia diferents.

11) Interessar-se per un culte religiós o per una experiència espiritual.
12) Pujar una nit al terrat de casa a mirar la lluna plena.

La majoria d'aquests propòsits no costen diners. Són propòsits de canvi, d'obertura d'horitzons i de noves experiències. El resultat us sorprendrà.

Bon Any! a partir de demà, parlem del que ens portaran els Reis.

1 comentari:

Glòria ha dit...

Tindré en compte les propostes pel 2011, senzilles però amb gran valor afegit, per gaudir de la vida.
Aquest propòsits culturals no deixen de ser interessants, tan com els "realitzables" dels altres post.
Bon Any!!!